«Το ρόστο είναι το μοναδικό φαγητό που δεν έχει μυστικά απλά θέλει καλό κρέας και υπομονή», μου είπε ο Γιώργος Αμοργινός τις προάλλες που πήγα δύο μέρες χειμωνιάτικες στη Νάξο και στο μαγαζί του στην Απείρανθο δοκίμασα ένα από τα νοστιμότερα κοκκινιστά της ζωής μου. Εμαθα λοιπόν ότι είναι φαγητό παραδοσιακό απεραθίτικο για γάμους, βαφτίσια […]
Υλικά Συνταγής 800 γραµ. μοσχάρι (ποντίκι) 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα 2 καρότα ψιλοκομμένα 2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ 1 πράσο 1 κόκκινη γλυκοπατάτα (κομμένη σε μικρά καρέ) 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια) 3 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2-3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του) χυμό από 1 […]
Υλικά Συνταγής 1 κόκορας 2 κιλά κομμένος σε μερίδες 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 πρέζα κανέλα τριμμένη 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο 1 πρέζα μπαχάρι 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.γλ. ζάχαρη 3/4 φλ. κόκκινο λιαστό κρασί Πάρου 2 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες […]